Lagana sarma.


SASTOJCI:

  • 1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa,  
  • 2 žlice maslinova ulja,  
  • 200 gr. šampinjona,  
  • 300 gr. purećih prsa,  
  • 60 gr. riže,  
  • 1 rajčica,  
  • 50 ml. bijelog vina,  
  • 60 ml. vode,  
  • 1 žličica vegete,  
  • 1 žlica dvostrukog koncentrata rajčice,  
  • 2 žlice Fant mješavine za punjenu papriku i sarmu.

PRIPREMA:

  • Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
  • Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari.
  • Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
  • U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  • Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista. Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju.
  • Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste prije toga prokuhali s Vegetom i koncentratom rajčice. Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar