skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa,
- 2 žlice maslinova ulja,
- 200 gr. šampinjona,
- 300 gr. purećih prsa,
- 60 gr. riže,
- 1 rajčica,
- 50 ml. bijelog vina,
- 60 ml. vode,
- 1 žličica vegete,
- 1 žlica dvostrukog koncentrata rajčice,
- 2 žlice Fant mješavine za punjenu papriku i sarmu.
PRIPREMA:
- Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
- Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari.
- Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
- U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
- Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista. Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju.
- Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste prije toga prokuhali s Vegetom i koncentratom rajčice. Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar