skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- pola pakovanja kora za pitu,
- oko 200 gr. sira,
- 1 veće jaje,
- so,
- ulje.
PRIPREMA:
- Jaje viljuskom umutiti, dodati sir (koristila sam mladi kravlji), izgnjeciti i po potrebi posoliti ako sir nije slan.
- Svaku koru preseci na pola, pa te polovine na pola. Dobicete 4 male kore jednake velicine.
- Staviti 1 koru ispred sebe tako da joj ostar ugao (ivica) bude okrenut prema vama, tj. da ga sagledate kao romb a ne kao kvadrat.
- Stavite blizu ivice 1-2 kasicice fila i zamotati do sredine (bocnih ivica). Tada malo pritisnuti fil da se blago spljosti, preklopiti stranicama sa leve i desne strane (mozete ih prilepiti sa sasvim malo fila) i zamotati piticu do kraja (i kraj po potrebi prilepiti).
- Pitice kratko prziti sa obe strane u zagrejanom ulju i vaditi na papirni ubrus.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar