Pitice.


SASTOJCI:

  • pola pakovanja kora za pitu,  
  • oko 200 gr. sira,  
  • 1 veće jaje,   
  • so, 
  • ulje.

PRIPREMA:

  • Jaje viljuskom umutiti, dodati sir (koristila sam mladi kravlji), izgnjeciti i po potrebi posoliti ako sir nije slan.
  • Svaku koru preseci na pola, pa te polovine na pola. Dobicete 4 male kore jednake velicine.
  • Staviti 1 koru ispred sebe tako da joj ostar ugao (ivica) bude okrenut prema vama, tj. da ga sagledate kao romb a ne kao kvadrat.
  • Stavite blizu ivice 1-2 kasicice fila i zamotati do sredine (bocnih ivica). Tada malo pritisnuti fil da se blago spljosti, preklopiti stranicama sa leve i desne strane (mozete ih prilepiti sa sasvim malo fila) i zamotati piticu do kraja (i kraj po potrebi prilepiti).
  • Pitice kratko prziti sa obe strane u zagrejanom ulju i vaditi na papirni ubrus.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar