Pizza sa malinama i sirom.


SASTOJCI: TIJESTO:   

  • 180 gr. brašna,   
  • 1 mala žličica suhog kvasca,   
  • 1 žlica meda,  
  • malo soli,   
  • 3 žlice maslinovog ulja,   
  • 120 ml. tople vode.   

NADJEV:   

  • 100 gr. sira Brie,   
  • 100 gr. malina svježih ili zaleđenih,   
  • 2 žlice marmelade od malina,  
  • malo maslinovog ulja,   
  • par listića svježeg bosiljka i mente,   
  • 2 žlice meda,  
  • malo cimeta.   

POSIP:   

  • par polovica oraha,   
  • 2 žlice šećera.

PRIPREMA: TIJESTO:

  • Pomiješati brašno sa kvascom i soli.
  • Toplu vodu pomiješat sa maslinovim uljem i medom.
  • Sastaviti suhe i mokre sastojke i mikserom, spiralnim nastavcima, zamijesiti tijesto.
  • Pokriti i ostaviti na toplom mjestu da tijesto udvostruči volume.
  • Nadošlo tijesto premijesiti na radnoj ploči, prethodno posutoj sa malo brašna.
  • Razvaljati u krug prečnika cca 23 cm, prebaciti na pleh obložen papirom. Tijesto ostaviti tako da miruje 5 minuta.

KARAMELIZIRANJE ORAHA:

  • Polako otopiti 2 žlice šećera do svijetlo žute boje. Dodati orahe i promiješati.
  • Istresti na komad masnog papira i ostaviti da se ohladi.
  • Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.
  • Tijesto premazati sa malo maslinovog ulja.
  • Šnite Brie sira poredati po tijestu.
  • Između šnita sira poredati maline.
  • I marmeladu od malina podijeliti po pizza.
  • Listiće bosiljka i mente nasjeckati i posuti odozgo.
  • Na kraju sve posuti sa medom i malo cimeta.
  • Staviti pizzu da se peče 12-15 minuta. 
  • Pečenu pizzu posuti sa usitnjenim karameliziranim orasima.
  • Prijatno.

0 komentari:

Objavi komentar