skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: TIJESTO:
- 180 gr. brašna,
- 1 mala žličica suhog kvasca,
- 1 žlica meda,
- malo soli,
- 3 žlice maslinovog ulja,
- 120 ml. tople vode.
NADJEV:
- 100 gr. sira Brie,
- 100 gr. malina svježih ili zaleđenih,
- 2 žlice marmelade od malina,
- malo maslinovog ulja,
- par listića svježeg bosiljka i mente,
- 2 žlice meda,
- malo cimeta.
POSIP:
- par polovica oraha,
- 2 žlice šećera.
PRIPREMA: TIJESTO:
- Pomiješati brašno sa kvascom i soli.
- Toplu vodu pomiješat sa maslinovim uljem i medom.
- Sastaviti suhe i mokre sastojke i mikserom, spiralnim nastavcima, zamijesiti tijesto.
- Pokriti i ostaviti na toplom mjestu da tijesto udvostruči volume.
- Nadošlo tijesto premijesiti na radnoj ploči, prethodno posutoj sa malo brašna.
- Razvaljati u krug prečnika cca 23 cm, prebaciti na pleh obložen papirom. Tijesto ostaviti tako da miruje 5 minuta.
KARAMELIZIRANJE ORAHA:
- Polako otopiti 2 žlice šećera do svijetlo žute boje. Dodati orahe i promiješati.
- Istresti na komad masnog papira i ostaviti da se ohladi.
- Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.
- Tijesto premazati sa malo maslinovog ulja.
- Šnite Brie sira poredati po tijestu.
- Između šnita sira poredati maline.
- I marmeladu od malina podijeliti po pizza.
- Listiće bosiljka i mente nasjeckati i posuti odozgo.
- Na kraju sve posuti sa medom i malo cimeta.
- Staviti pizzu da se peče 12-15 minuta.
- Pečenu pizzu posuti sa usitnjenim karameliziranim orasima.
- Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar