Torta sa malinama.


SASTOJCI: PODLOGA:

  • 350 gr. oreo keksa sa čokoladnim punjenjem,   
  • 200 gr. petit keksa,   
  • 250 gr. putera,   
  • 2 kašike mljevenog šećera.

MASCARPONE KREMA:

  • 500 gr. mascarponea,   
  • 300 gr. quarka,   
  • 120 gr. šećera,   
  • 2 vanilina šećera,   
  • 200 ml. rama cremefine od vanilije.

GANACHE:

  • 400 ml. slatkog vrhnja,   
  • 300 gr. tamne čokolade (kuvertire)

GLAZURA:

  • 100 ml. slatkog vrhnja,   
  • 100 gr. tamne čokolade.

PRIPREMA:

  • Prvo pripremiti ganache krem.Vrhnje zagrijati,skloniti s vatre,dodati sjeckanu cokoladu i mijesati da se cokolada istopi.Ostaviti u frizider na par sati ili preko noci.
  • Oreo keks i petit keks samljeti u multiprektiku,dodati secer,omeksan puter i sve izraditi u kompaktnu smjesu.Na posluzavnik staviti obruc za torte 26 -28 cm,utisniti podlogu i ostaviti u frizider.
  • Mascarpone,quark,secer i vanilin secer umutiti mikserom da se secer istopi.posebno umutiti ramu (ne precvrsto) i lagano je umijesati u mascarpone krem.
  • Ganache kratko umutiti mikserom.Na podlogu staviti 1/2 mascarpone creme,preko poredati 1/2 kolicine malina.Preko malina naizmjenicno kasikom stavljti  mascarpone krem,ganache krem i ostatak malina,zagladiti tortu i ostaviti preko noci u frizider.
  • Sutradan skloniti obruc.Zagrijati vrhnje i u njemu istopiti cokoladu,ostaviti kratko da se prohladi i preliti tortu.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar