skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: PODLOGA:
- 350 gr. oreo keksa sa čokoladnim punjenjem,
- 200 gr. petit keksa,
- 250 gr. putera,
- 2 kašike mljevenog šećera.
MASCARPONE KREMA:
- 500 gr. mascarponea,
- 300 gr. quarka,
- 120 gr. šećera,
- 2 vanilina šećera,
- 200 ml. rama cremefine od vanilije.
GANACHE:
- 400 ml. slatkog vrhnja,
- 300 gr. tamne čokolade (kuvertire)
GLAZURA:
- 100 ml. slatkog vrhnja,
- 100 gr. tamne čokolade.
PRIPREMA:
- Prvo pripremiti ganache krem.Vrhnje zagrijati,skloniti s vatre,dodati sjeckanu cokoladu i mijesati da se cokolada istopi.Ostaviti u frizider na par sati ili preko noci.
- Oreo keks i petit keks samljeti u multiprektiku,dodati secer,omeksan puter i sve izraditi u kompaktnu smjesu.Na posluzavnik staviti obruc za torte 26 -28 cm,utisniti podlogu i ostaviti u frizider.
- Mascarpone,quark,secer i vanilin secer umutiti mikserom da se secer istopi.posebno umutiti ramu (ne precvrsto) i lagano je umijesati u mascarpone krem.
- Ganache kratko umutiti mikserom.Na podlogu staviti 1/2 mascarpone creme,preko poredati 1/2 kolicine malina.Preko malina naizmjenicno kasikom stavljti mascarpone krem,ganache krem i ostatak malina,zagladiti tortu i ostaviti preko noci u frizider.
- Sutradan skloniti obruc.Zagrijati vrhnje i u njemu istopiti cokoladu,ostaviti kratko da se prohladi i preliti tortu.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar