skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: KORA:
- 12 belanaca,
- 12 kašika šećera,
- 18 kašika mlevenih oraha,
- 3 kašika kakao,
- 6 kašike brašna.
FIL:
- 7 dcl. mleka,
- 250 gr. šećera,
- 200 gr. čokolade,
- 12 žumanaca,
- 8 kašika brašna,
- 250 gr. margarina,
- 200 gr. šećera u prahu.
GLAZURA:
- 150 gr. čokolade,
- 3 kašike ulja.
PRIPREMA: KORA:
- Čvrsto umutiti 4 belanaca sa 4 kašike šećera, zatim dodati 6 kašika orasa, 1 kašiku kakao i 2 kašike brašna. To je smesa za jednu koru, ispeći ukupno tri na 180C.
FIL:
- U lonac za kuvanje na pari, sipati 4 dc mleka i 250gr šećera. U posudi umutiti 12 žumanca, 3dc mleka i 8 kašika brašna. Dobro umutiti da bude bez grudvica. Kada mleko počne da vri, dodati smesu od žumanaca. Kada se sve lepo sjedini i zgusne dodati 200 gr čokolade. Kada se istopi, ostaviti fil da se dobro ohladi.
- Posebno umutiti 250gr margarina sa 200gr šećera u prahu, pa spojiti sa ohlađenim filom.
REDATI:
- kora - fil - kora - fil - kora - fil - glazura od čokolade.
- Ukrasiti po želji.
- Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar