skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 1 paket kora,
- 1600 gr. visanja,
- 10 jaja,
- 10 zlica secera,
- 10 zlica brasna,
- 1 puna zlicica praska za pecivo,
- 1 puna zlicica vanilije secera,
- secer u prahu za posuti strudlu ulje.
PRIPREMA:
- Ukopcati pecnicu na 200 stepeni.
- Veliki lim ili tepsiju namazati uljem.
- Pakovanje kora podelite u 4 dela po 3 kore. Znaci dobicete 4 strudle. Ostace vam jedna kora viska.
- Od jaja, secera, brasna, peciva i vanil secera napravite smesu kao kad obicavate kada pravite biskvit ili rolat. Smesu podeliti na 4 jednaka dela.
- Visnje ocjedeti od soka i podeliti na 4 jednaka dela ( 400 gr za svaki rolat. )
- Na pek- papir stavte prvu koru i premazete sa smesom za biskvit, odgore prekrijete sa 2 korom koju takodje premazete smesom za biskvit, 3 kora i nju premazete sa ostatkom smese za biskvit. Rasporedite visnje po celoj povrsini i sa duze strane uvijete u rolat. Pomocu pek-papira prenesete u lim. Ponovite isti postupak sa ostalim korama. Dobicete 4 rolata.
- Rolate premazati puterom ili uljem
- Peci strudle u prethodnoj zagrejanoj pecnici na 200 stepeni dok nepurumene. Pecene posuti secerom u prahu.
- Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar