Parfe kocke sa kestenima.


SASTOJCI:

  • 1 gotova biskvitna podloga.

ZA KREMU:

  • ½ vrećice Parfe kreme,
  • 200 ml. mlijeka,  
  • 200 ml. slatkog vrhnja,  
  • 150 gr. kuhanoga propasiranog kestena ili badema (u mom slučaju je bio kesten)  
  • 60 gr. maslaca,  
  • 2-3 žlice mljevenih oraha,  
  • 1 Vanilin šećer,
  • 1 žlica ruma.

ZA SVIJETLU ČOKOLADNU GLAZURU:

  • 125 gr. margarina,  
  • 1 žlica ulja,  
  • 250 gr. čokolade za kuhanje.

PRIPREMA:

  • Vanilin šećer i 3 žlice vode prokuhajte, maknite s vatre, dodajte maslac narezan na listiće i miješajte da se otopi. Sve umiješajte u propasirani kesten.
  • U visoku posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 200 ml slatkog vrhnja, prašak za parfe kremu i miješajte električnom mješalicom oko 3 minute. Umiješajte pripremljeni kesten, rum i orahe.
  • Kremu istresite na biskvitnu podlogu, koju ste prethodno poprskali s malo ruma.
  • Kolač stavite u hladnjak neka očvrsne.
  • Za to vrijeme pripremite čokoladnu glazuru. Margarin kuhajte na laganoj vatri dok iz njega ne ispari voda, odnosno dok se na površini ne prestanu stvarati mjehurići. Kuhani margarin maknite s vatre, dodajte ulje i ostavite stajati barem 2-3 minute kako bi se slegao talog.
  • U drugoj posudi razlomite čokoladu i u nju lagano dodajite otopljeni margarin miješajući metlicom za snijeg sve dok ne dobijete glatku jednoličnu masu.
  • Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar