skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
- 1 gotova biskvitna podloga.
ZA KREMU:
- ½ vrećice Parfe kreme,
- 200 ml. mlijeka,
- 200 ml. slatkog vrhnja,
- 150 gr. kuhanoga propasiranog kestena ili badema (u mom slučaju je bio kesten)
- 60 gr. maslaca,
- 2-3 žlice mljevenih oraha,
- 1 Vanilin šećer,
- 1 žlica ruma.
ZA SVIJETLU ČOKOLADNU GLAZURU:
- 125 gr. margarina,
- 1 žlica ulja,
- 250 gr. čokolade za kuhanje.
PRIPREMA:
- Vanilin šećer i 3 žlice vode prokuhajte, maknite s vatre, dodajte maslac narezan na listiće i miješajte da se otopi. Sve umiješajte u propasirani kesten.
- U visoku posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 200 ml slatkog vrhnja, prašak za parfe kremu i miješajte električnom mješalicom oko 3 minute. Umiješajte pripremljeni kesten, rum i orahe.
- Kremu istresite na biskvitnu podlogu, koju ste prethodno poprskali s malo ruma.
- Kolač stavite u hladnjak neka očvrsne.
- Za to vrijeme pripremite čokoladnu glazuru. Margarin kuhajte na laganoj vatri dok iz njega ne ispari voda, odnosno dok se na površini ne prestanu stvarati mjehurići. Kuhani margarin maknite s vatre, dodajte ulje i ostavite stajati barem 2-3 minute kako bi se slegao talog.
- U drugoj posudi razlomite čokoladu i u nju lagano dodajite otopljeni margarin miješajući metlicom za snijeg sve dok ne dobijete glatku jednoličnu masu.
- Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar