Bjelanca umutiti sa šećerom,a zatim dodati ostale sastojke. Dobijenu smjesu podeliti na dva dijela i peci dve kore na 10-15 minuta na 180-200 C.
FIL:
Žumanca izmijeŠati sa ŠEĆerom. Odvojiti jedan dio mlijeka (oko 100 ml.) izmiješati sa pudingom pa to dodati u žumanca kao i kašiku brašna. Sve dobro izmješati da ne bude grudvica. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa prethodno pripremljenu smjesu dodavati u mlijeko polagano (kao da kuhamo puding) i brzo miješati da ne zagori. Fil ohladiti pa dodati margarin. Fil podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati keksice koje odvajamo od pjenastog djela minchmallowa,izdrobiti ih rukama i promiješati, a drugi dio fila ostaje žut. Redati na slijedeći nacin: kora, tamni dio fila, penaste kapice od munchmallowa, zuti fil, kora. Tortu ukrasiti slagom.
0 komentari:
Objavi komentar