skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: ZA KORU:
- 10 bjelanaca,
- 10 kašika šećera,
- 5 kašika brašna,
- 50 g. mljevenih oraha,
- 1/2 praška za pecivo,
- malo ribane korice limuna.
FIL:
- 10 žumanaca,
- 3 pudinga od vanile,
- 1 kašika brašna,
- 700 ml. mlijeka,
- 200 g. šećera,
- 250 g. margarina,
- 3-4 kutije munchmallowa (zavisno od pleha)
I JOŠ:
PRIPREMA: KORA:
- Bjelanca umutiti sa šećerom,a zatim dodati ostale sastojke. Dobijenu smjesu podeliti na dva dijela i peci dve kore na 10-15 minuta na 180-200 C.
FIL:
- Žumanca izmijeŠati sa ŠEĆerom. Odvojiti jedan dio mlijeka (oko 100 ml.) izmiješati sa pudingom pa to dodati u žumanca kao i kašiku brašna. Sve dobro izmješati da ne bude grudvica. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa prethodno pripremljenu smjesu dodavati u mlijeko polagano (kao da kuhamo puding) i brzo miješati da ne zagori. Fil ohladiti pa dodati margarin. Fil podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati keksice koje odvajamo od pjenastog djela minchmallowa,izdrobiti ih rukama i promiješati, a drugi dio fila ostaje žut. Redati na slijedeći nacin: kora, tamni dio fila, penaste kapice od munchmallowa, zuti fil, kora. Tortu ukrasiti slagom.
- Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar