Munchmallow torta.


SASTOJCI: ZA KORU:

  • 10 bjelanaca,
  • 10 kašika šećera,
  • 5 kašika brašna,
  • 50 g. mljevenih oraha,
  • 1/2 praška za pecivo,
  • malo ribane korice limuna.

FIL:

  • 10 žumanaca,
  • 3 pudinga od vanile,
  • 1 kašika brašna,
  • 700 ml. mlijeka,
  • 200 g. šećera,
  • 250 g. margarina,
  • 3-4 kutije munchmallowa (zavisno od pleha)

I JOŠ:

  • šlag.

PRIPREMA: KORA:

  • Bjelanca umutiti sa šećerom,a zatim dodati ostale sastojke. Dobijenu smjesu podeliti na dva dijela i peci dve kore na 10-15 minuta na 180-200 C.

FIL:

  • Žumanca izmijeŠati sa ŠEĆerom. Odvojiti jedan dio mlijeka (oko 100 ml.) izmiješati sa pudingom pa to dodati u žumanca kao i kašiku brašna. Sve dobro izmješati da ne bude grudvica. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa prethodno pripremljenu smjesu dodavati u mlijeko polagano (kao da kuhamo puding) i brzo miješati da ne zagori. Fil ohladiti pa dodati margarin. Fil podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati keksice koje odvajamo od pjenastog djela minchmallowa,izdrobiti ih rukama i promiješati, a drugi dio fila ostaje žut. Redati na slijedeći nacin: kora, tamni dio fila, penaste kapice od munchmallowa, zuti fil, kora. Tortu ukrasiti slagom.
  • Prijatno.

0 komentari:

Objavi komentar