skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI: TIJESTO:
- 1 mješavina za palačinke,
- 700-750 ml. vode,
- 1 žlica kakaa,
- ulje za pečenje.
- ZA KREMU:
- 2 kutije tiramisu,
- 600 ml. mlijeka.
ZA UMAK OD VIŠANJA:
- 1 staklenka Kompota od višanja,
- 3 žlice šećera u prahu,
- 3 žličice Gussnela Dolcela.
PRIPREMA:
- U mješavinu za palačinke dodajte kakao i vodu i pjenjačom izmiješajte glatko tekuće tijesto. Palačinke ispecite u tavici (Ø 25 cm).
- U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, uspite sadržaj vrećice Tiramisu kreme i promiješajte. Masu miješajte električnom mješalicom srednjom brzinom do pet minuta.
- Višnje iz kompota ocijedite, a tekućinu sačuvajte. Na svaku palačinku stavite dio kreme i višanja iz kompota, savijte ih i jedan kraj uvijte prema unutra.
- Od tekućine iz kompota odvojite dvije žlice i pomiješajte s Gussnelom.
- Ostatak tekućine pomiješajte sa šećerom i kuhajte tri do četiri minute. Dodajte razmućen Gussnel i kuhajte dok se umak ne zgusne.
- Prijatno.
0 komentari:
Objavi komentar