Tiramisu palačinci sa višnjama.


SASTOJCI: TIJESTO:

  • 1 mješavina za palačinke,
  • 700-750 ml. vode,  
  • 1 žlica kakaa,  
  • ulje za pečenje.
  • ZA KREMU:
  • 2 kutije tiramisu,
  • 600 ml. mlijeka.

ZA UMAK OD VIŠANJA:

  • 1 staklenka Kompota od višanja,
  • 3 žlice šećera u prahu,  
  • 3 žličice Gussnela Dolcela. 

PRIPREMA:

  • U mješavinu za palačinke dodajte kakao i vodu i pjenjačom izmiješajte glatko tekuće tijesto. Palačinke ispecite u tavici (Ø 25 cm).
  • U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, uspite sadržaj vrećice Tiramisu kreme i promiješajte. Masu miješajte električnom mješalicom srednjom brzinom do pet minuta.
  • Višnje iz kompota ocijedite, a tekućinu sačuvajte. Na svaku palačinku stavite dio kreme i višanja iz kompota, savijte ih i jedan kraj uvijte prema unutra.
  • Od tekućine iz kompota odvojite dvije žlice i pomiješajte s Gussnelom.
  • Ostatak tekućine pomiješajte sa šećerom i kuhajte tri do četiri minute. Dodajte razmućen Gussnel i kuhajte dok se umak ne zgusne.
  • Prijatno.

0 komentari:

Objavi komentar